Toimitamme tuotteitamme myös suursäkeissä

Rakennatko pihaasi vähitellen tai tarvitsetko materiaalia varastoon? Meiltä on saatavana seulottua ruokamultaa, kuorikatetta sekä pyöreitä kiviä myös suursäkeissä. Voit noutaa omasi tai halutessasi toimitamme säkin paikanpäälle sovittuun paikkaan.

Oletko pulassa haravointijätteen kanssa? Nouda tyhjä säkki meiltä, täytä haravointijätteellä (ei kiviä, risuja tai oksia) ja haemme täyden säkin sovitusta paikasta sovittuna aikana. Helppoa ja nopeaa!

Pihasuunnitelmien aika

“Aurinkoinen kesä on siirtymässä muistoihimme. Sateen vihmoessa ja tuulen tuivertaessa villa viltin lämmössä on mukava tehdä mielikuvitusmatka omaan pihaunelmaan. Onko se Sinulla lapsuudenmuistojen piha, hyötykasvipuutarha tai tarkasti rakennettu laattapiha? Vai unelmoitko kukkasista tai persoonallisesta istutusalueesta tai kaikesta näistä? Piirretään unelmasi ja tehdään pihastasi Sinun oma.”

                                                              Pihasuunnittelun tueksi

 


Riittääkö vanhuksien voimat puutarhanhoitoon?

Vanhuksien asumista omassa kodissaan halutaan tukea mahdollisimman pitkään. Vaikka kotonaan asuvat mummit ja papat olisivatkin hyväkuntoisia, jaksavatko he vielä häärätä puutarhatöissä entiseen malliin. Apuna saattaa olla robottileikkuri tai siirtelytyössä tasapainoa helpottavat maitokärryt on työ kuitenkin fyysistä ja raskasta. Mielekkäästä puutarha harrastuksesta ei kuitenkaan kannata luopua, koska se antaa positiivista mielenvireyttä ja ylläpitää niin fyysistä kuin henkistäkin terveyttä. Voisiko siis itse puutarhaa muokata helppohoitoisemmaksi?

  • Vähentää istutusalueita ja muokata jäljellejäävistä helppohoitoisempia
  • Kasvillisuuden korvaaminen mahdollisimman huoltovapailla ja kasvutavaltaan hillityillä puilla ja pensailla
  • Voisiko kukkapuutarhan tuoda ruukuilla lähelle sisäänkäyntiä, jolloin niiden hoito, kastelu ja ihailu olisi helpompaa (myös perennoja voi istuttaa ruukkuun)
  • Pienentää hyötykasvialuetta ja suosia esim. lavakaulusviljelyä, jolloin työskentelykorkeus on ergonomisempi
  • Liikkumista helpottavat erilaiset pintamateriaalit, kaiteet ja tarpeeksi leveät polut, joissa kulku myös rollaattorilla on mahdollista
  • Huilaus- ja näköalapaikkoja penkkeineen kannattaa lisätä puutarhaan, mielellään kevyeen varjoon
  • Onko komposti- ja roska-astiat helposti käytettävissä

On aika leikata puita ja pensaita

 


Nyt on otollinen aika leikata omenapuita ja muita puuvartisia kasveja. Säännöllinen leikkaus parantaa puun satotuottoa ja helpottaa hedelmien keräämistä.

Pensaiden leikkaaminen uudistaa kasvia ja auttaa sitä tuuhettumaan. Tämän vuoksi mm. pensasaidan säännöllinen leikkaus onkin tärkeää.

Muista, että mahlavuotoisten puiden (vaahterat, hevoskastanjat, kirsikat, luumut)  leikkaus on tehtävä varhain kevättalvella tai vasta loppukesällä.

Koivujen mahlavuota alkaa jo helmikuussa, joten niiden leikkaus kannattaa tehdä loppukesällä heinä-elokuussa.

 

Share This